AZ en Advocaat wachten met besluit

Dick Advocaat gaat vooralsnog niet bekend maken waar zijn toekomst ligt. AZ legde Advocaat vlak voor de winterstop tot het einde van het seizoen vast. Beide partijen ogen tevreden over hun dienstverband, maar er is geen haast met nieuwe contractonderhandelingen.

In de komende vijftien dagen staan er vijf cruciale wedstrijden voor de Alkmaarders op het programma. Advocaat staat met AZ twee keer tegenover FC Anzhi in de kwartfinale van de Europa League. Daarna volgt de halve finale van de KNVB Beker tegen Ajax. In de Eredivisie staan wedstrijden tegen FC Twente en PEC Zwolle op het programma.

Technisch directeur Earnest Stewart bevestigde al dat gesprekken over de toekomst in de planning staan. "Kennelijk maakten veel mensen automatisch daaruit op dat wij sowieso verder willen met Dick, maar we zullen eerst rustig met elkaar van gedachten wisselen", zegt hij tegen Voetbal International.

"Dat we in een drukke periode zitten, speelt op dit moment wel mee. In de tussentijd hebben we echt nog een paar keer contact met Dick, maar de beslissing zal vermoedelijk niet eerder dan eind maart vallen", verklaart Stewart.

Advocaat wordt genoemd als hoofdkandidaat bij het Russische Zenit Sint-Petersburg, de club waarmee hij eerder de UEFA Cup in de wacht sleepte. Doordat de coach al heeft aangegeven dat hij graag nog een nieuwe uitdaging aan zou gaan voor het einde van zijn trainerscarrière, is het aannemelijk dat hij besluit om AZ te verlaten.