Directeur Vloet direct weg bij Sparta Rotterdam

Algemeen directeur Wiljan Vloet vertrekt per direct bij Sparta Rotterdam. Dat heeft de eerstedivisionist woensdag bekendgemaakt. Hij wordt tijdelijk vervangen door Manfred Laros, de manager financiële zaken. Vloet was eerder deze maand al van zijn taken als technisch directeur ontheven. Commissaris Leo Beenhakker neemt die taken waar.

De matige sportieve prestaties van Sparta stonden Vloets toekomst volgens Sparta in de weg. "Interne stromingen en emoties maakten het in toenemende mate onmogelijk voor Wiljan Vloet om als directeur binnen de club te functioneren. In gezamenlijk overleg is besloten om met wederzijds goedvinden het contract te ontbinden."

Bij Sparta rommelt het al enige tijd. De Rotterdamse club staat momenteel tiende in de Eerste Divisie na een reeks slechte resultaten. Sinds half december werd nog maar een wedstrijd gewonnen. Vloet zegde begin december al trainer Adrie Bogers de wacht aan. Toen het daarna alleen maar minder ging kwam hij zelf onder vuur te liggen.

De raad van commissarissen wuift Vloet desondanks de nodige complimenten toe in de verklaring die Sparta heeft uit doen gaan. "Wiljan heeft zich de afgelopen drie jaar met ongelooflijk veel inzet, kennis en passie ingezet voor Sparta Rotterdam. Hij heeft leiding gegeven aan een organisatie in een hele moeilijke periode. Er is veel gerealiseerd."