Advocaat: "Van Gaal beslist over Gudelj"

De Nederlands-Servische AZ-middenvelder Nemanja Gudelj liet eerder in de media weten dat hij open staat voor een uitnodiging bij het Nederlands elftal. Zijn coach, Dick Advocaat, peinsde er echter niet over om een uitspraak te doen over de mogelijkheden van de middenvelder in Oranje. “Louis van Gaal bepaalt of Nemanja in het Nederlands elftal kan spelen.”

Gudelj kan ook nog voor Servië en Bosnië uitkomen, maar liet recent doorschemeren dat hij open staat voor een keuze voor het Nederlands elftal. Door de blessure van Kevin Strootman, die daardoor het WK moet missen, is een gat ontstaan in de vermoedelijke selectie van Oranje voor dit toernooi. Sommigen zien in Gudelj een goede vervanger van de middenvelder die bij AS Roma speelt.

De speler van AZ zei zelf dat hij ook al een vermoeden had dat hij het niveau van de Nederlandse internationals aan kan. Advocaat onderkende dat zijn pupil een goede speler was. Verder deed hij geen uitspraken over de kwestie. Gudelj speelt donderdagavond met AZ een Europa League-wedstrijd tegen het Russische Anzhi Makhachkala