Slagter wint in Parijs-Nice

Tom-Jelte Slagter heeft de vierde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. Voor de 24-jarige Nederlander van Garmin-Sharp was het de derde World Tour-overwinning uit zijn carrière. 

In de rit over 201,5 kilometer, van Nevers naar Belleville, ging lange tijd een kopgroep van vier man aan de leiding. Perrig Quéméneur van Europcar, die een dag eerder ook al mee zat in de ontsnapping, kreeg dit keer Valerio Agnoli (Astana), Laurent Didier (Trek) en Jesús Herrada (Movistar) mee. De vier wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van ruim zes minuten alvorens de achtervolging in werd gezet.

Onder leiding van Orica-GreenEDGE en Sky werden de koplopers op 17,5 kilometer van de streep teruggepakt. Na enkele aanvallen waren het Slagter en Geraint Thomas (Sky) die een gat wisten te slaan met nog ruim tien kilometer te rijden. Renners uit de achtervolgende groep probeerden het duo wel in te halen, maar zonder succes. Ook Wilco Kelderman (Belkin) slaagde er niet in, maar hij werd wel derde.

In de sprint hoefde Slagter weinig meer te doen dan afwachten, waarna hij op tweehonderd meter van de streep uit de rug van Thomas kon springen. In het algemeen klassement gaat Thomas nu aan de leiding, die hij overneemt van de Duitser John Degenkolb. Slagter staat op vier seconden van Thomas op de derde plek.