Messi: "We zijn weer helemaal terug"

Manchester City was ook woensdagavond niet opgewassen tegen Barcelona. De Catalanen leken weer terug op het oude hoge niveau, zag ook Lionel Messi. Manchester City vocht in Camp Nou tegen een 2-0 achterstand. De Engelsen speelden daarom wat meer vooruit en toonden lef in de eerste helft, maar dat was lang niet genoeg om het Barcelona moeilijk te maken.

De ploeg van Gerardo Martino speelde uitstekend positiespel en ook Lionel Messi kwam weer wat beter uit de verf. En dat doet men goed in Barcelona. Want de laatste weken werden er in de competitie veel punten verspeeld en was het spel niet al te best. Door doelpunten van Messi en Dani Alves won de thuisploeg met 2-1 en is de kwartfinale van de Champions League bereikt. De overwinning op de Engelse topclub doet Messi goed. Volgens de Argentijn naderde Barça weer het niveau van de afgelopen jaren. "We hebben een zware tegenstander verslagen", zei hij na de wedstrijd tegen Canal+. "Na twee slippertjes in de competitie, waarin we niet goed speelden, heeft men vandaag het Barcelona gezien waar men op hoopt."

"We hebben de hele wedstrijd goed gespeeld en hebben ons doel bereikt door de volgende ronde te halen", vervolgt Messi. "Ondanks het tegendoelpunt denk ik niet dat we in gevaar zijn geweest. Voor mijn doelpunt hadden we de wedstrijd al onder controle en hadden we eerder al een doelpunt moeten hebben", aldus Messi, doelend op de onterecht afgekeurde treffer van Neymar. "We wisten dat we een doelpunt nodig hadden om de rust te bewaren."