Rechter veroordeelt Hoeness tot 3,5 jaar cel

Bayern München-voorzitter Uli Hoeness moet mogelijk 5,5 jaar de gevangenis in. Die straf eiste de openbaar aanklager donderdag in de rechtbank van München. De rechter doet later op de dag uitspraak. Hoeness maakte zich voor een bedrag van 27,2 miljoen euro schuldig aan belastingontduiking.

Hoeness werd aanvankelijk vervolgd voor het ontduiken van 3,5 miljoen euro belasting. Bij monde van zijn advocaat Hans Feigen erkende de Duitser woensdag dat het bedrag boven de 27 miljoen euro ligt. Feigen zei niet te twijfelen aan het bedrag dat in de rechtszaal werd voorgerekend.

De 62-jarige Hoeness, die zichzelf vorig jaar aangaf, hoopt er met een voorwaardelijke straf en een boete vanaf te komen.

Update 14.32 uur

Bayern München-voorzitter Uli Hoeness moet 3,5 jaar de gevangenis in vanwege belastingontduiking. Dat bepaalde de rechtbank in München donderdag. De openbaar aanklager had eerder op de dag 5,5 jaar celstraf geëist. Hoeness heeft zeven dagen om beroep aan te tekenen tegen de straf.

De voorzitter van de parlementaire commissie juridische zaken, Renate Künast, steunt de uitspraak. "De gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating was onvermijdelijk. Gezien de enorme bedragen kon de rechtbank niet anders beslissen."