Pelucchi verrast sprintersgilde in Tirreno

De Italiaan Matteo Pelucchi heeft de tweede etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De IAM Cycling-renner was na 166 kilometer de sterkste in de massasprint in Cascina. Hij bleef de Fransman Arnaud Démare (FDJ) en de Duitser André Greipel (Lotto-Belisol) voor.

De beloofde krachtmeting tussen topsprinters Greipel, Mark Cavendish en Marcel Kittel bleef uit. De Duitser van Giant-Shimano kwam bij het oprijden van een rotonde op tweeënhalve kilometer ten val, terwijl Cavendish zich niet in de spurt kon mengen. De Brit behield wel de leiderstrui na de winst van zijn team Omega Pharma-Quick-Step in de ploegentijdrit van woensdag.

Kort na vertrek uit San Vincenzo koos een vijftal de aanval. Alex Dowsett ging op dertig kilometer van de aankomst alleen verder, maar de Brit was kansloos tegen het aanstormende peloton. Met zes kilometer te gaan werd hij ingerekend.

In de sprint leek Démare aan het langste eind te trekken, maar in de laatste meters stak de 25-jarige Pelucchi hem voorbij. Het is voor IAM de eerste overwinning in de World Tour.