[EL] Uitslag AZ - Anzhi Makhachkala

AZ heeft de eerste wedstrijd in de achtste finales met enig fortuin gewonnen van het Russische Anzhi Makhachkala. In Alkmaar werd het 1-0 voor de ploeg van Dick Advocaat.

AZ had vooral voor rust niks te klagen over het verloop van de wedstrijd. Anzhi leek daarin op voorsprong te komen, maar volgens de arbitrage had de bal de lijn niet volledig gepasseerd. Vervolgens belandde een vrije trap van Aliyev op de lat. AZ kreeg nog een meevaller toen het na een handsbal een penalty kreeg. Het schot van Jóhansson leek in eerste instantie nog gekeerd te worden door keeper Kerzhakov, maar de bal ging via zijn handen alsnog het doel in.

In de tweede helft moest AZ het een groot gedeelte doen zonder de aanwijzingen van Advocaat want de trainer werd na de tribune gestuurd. De russen waren dichtbij de gelijkmaker na een kopbal van Burmistrov, maar Esteban bracht redding. Daarna was het grootste gevaar geweken en kon AZ op zoek naar uitbreiding van de voorsprong. Beerens en Johansson probeerden het nog van afstand maar gescoord werd er niet meer.

AZ

1 - 0

Anzhi Makhachkala

29' A.Jóhannsson (pen)

Gele kaart: Gouweleeuw, Wuytens (AZ), Ewerton, Gadzhibekov, Ahmedov, A. Epureanu (Anzhi Makhachkala)

Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 9.653
Arbiter: Orsato (Ita)