Rechter: Doornbos hoeft Muermans niet te betalen

Oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos kan na vier jaar bakkeleien opgelucht ademhalen nu hij geen miljoenen aan vastgoedmagnaat Harry Muermans terug hoeft te betalen. De rechter wees de claim van Muermans dat het geld aan de oud-coureur geleend was af.

Muermans sponsorde Doornbos tijdens een groot deel van zijn carrière in zowel de Formule 1 als de IndyCars. De twee konden het goed vinden, maar in de laatste periode dat de Nederlander in de IndyCars reed bekoelde de relatie. Muermans kwam door de crisis in de financiële problemen en eiste dertien miljoen euro van Doornbos, omdat hij het geld aan de coureur geleend zou hebben.

Doornbos betwistte dat het om leningen ging en getuigen wisten de rechter ervan te overtuigen dat het ging om sponsoring, waarbij de contracten zodanig waren opgesteld dat het voor Muermans fiscaal aantrekkelijk was. Het betroffen volgens de contracten leningen, maar de rechter wees de vordering van Muermans af die hiertegen nog wel in beroep kan gaan. Doornbos is dan ook opgelucht. "Dit voelt zo lekker. Al die jaren vreet het aan je. Het heeft je carrière kapot gemaakt. Maar gelukkig hebben deze rechter begrepen hoe het zit. Eindelijk gerechtigheid."