West Brom neemt afscheid van Anelka

De breuk tussen West Bromwich Albion en Nicolas Anelka is definitief. De aanvaller kan zich niet vinden in maatregelen die door de clubleiding zijn genomen na de schorsing voor een antisemitisch armgebaar, laat hij doorschemeren op Twitter.

"Na gesprekken tussen de club en mij is er een voorstel gedaan. Er worden voorwaarden gesteld, die ik gewoonweg niet kan accepteren. Om mijn integriteit te kunnen behouden, heb ik besloten mijn contract bij West Brom af te kopen. Ik weiger op deze manier terug te keren bij de selectie", zegt Anelka op het sociale medium.

De Fransman kwam al vaker in zijn carrière in opspraak. Ook de Franse nationale ploeg heeft hij de rug toegekeerd na een incident. De 34-jarige Anelka werd vorig jaar vastgelegd door West Bromwich Albion. De Engelse club nam hem over van Shanghai Xenhua. In het verleden stond Anelka onder contract bij onder meer Chelsea, Real Madrid, Arsenal en Paris Saint-Germain.

West Brom gaat zonder de spits de strijd aan tegen degradatie. De club staat op de zeventiende plaats in de Premier League, met hetzelfde aantal punten als nummer achttien Cardiff City. De laatste drie clubs van de twintig teams tellende Premier League degraderen direct.