'AC Milan verlaat San Siro in 2015'

AC Milan heeft concrete plannen op tafel liggen om het San Siro in Milaan de rug toe te keren voor een nieuw onderkomen. Volgens Corrière dello Sport heeft Barbara Berlusconi, bestuurslid van Milan, al interesse getoond in een nieuwe locatie.

Er zouden 60.000 mensen gehuisvest moeten worden in het nieuwe stadion van de Italiaanse grootmacht. In 2015 zou er witte rook moeten zijn. Met het plan van Milan zou een langdurig 'probleem' opgelost kunnen worden. De club deelt San Siro namelijk met Internazionale. Daardoor is het niet altijd mogelijk om het stadion ten volste te benutten; er is altijd een andere partij in het spel.

Rust in de tent zou voor Milan kunnen betekenen dat het sportief ook weer eens voor de wind gaat. Na de verkoop van spelers als Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva zijn de Milanezen nooit meer teruggekeerd op hun oude niveau.

Met de nieuwe trainer Clarence Seedorf aan het roer leek een kanteling te komen, maar deze week volgde een ontluisterende uitschakeling in de Champions League. Atlético Madrid bleek over twee wedstrijden veel te sterk voor de ploeg van Seedorf.