[Bundesliga] Huntelaar leidt Schalke opnieuw naar zege

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 vrijdag wederom een zege in de Bundesliga bezorgd. De Nederlandse spits speelde met twee goals een hoofdrol in de 2-1 uitzege bij FC Augsburg. Vorige week had Huntelaar tegen Hoffenheim al drie treffers voor zijn rekening genomen.

Augsburg, dat zonder de geblesseerde Paul Verhaegh speelde, nam in de vijfde minuut een voorsprong via Tobias Werner. Na 33 minuten trok Huntelaar de stand gelijk. Hij reageerde attent op een rebound die ontstond nadat doelman Alex Manninger een schot van Kevin-Prince Boateng niet goed onder controle had gekregen.

Vier minuten na rust sloeg Huntelaar opnieuw toe. Hij kreeg na een vloeiende aanval de bal op een presenteerblaadje van Sead Kolasinac en kon, wederom van dichtbij, binnenwerken. Het betekende zijn negende competitietreffer.

Schalke staat met 47 punten derde in de Bundesliga. Nummer vier Leverkusen heeft drie punten minder, maar moet zaterdag op bezoek bij het onaantastbare Bayern München. Augsburg heeft met 38 punten de zesde plaats in handen.