[PL] Man City wint met tien man bij Hull

Manchester City heeft zaterdag in de Premier League een zwaarbevochten uitzege geboekt op Hull City. De titelkandidaat speelde door een vroege rode kaart voor Vincent Kompany bijna de hele wedstrijd met tien man, maar won toch met 2-0. David Silva en Edin Dzeko maakten de goals.

Kompany vergreep zich in de tiende minuut aan een doorgebroken tegenstander en moest terecht met rood naar de kant. Door een fraaie goal van Silva kwamen de bezoekers vier minuten later toch op voorsprong. Vlak voor tijd zorgde Dzeko na een assist van Silva voor de definitieve beslissing.

Manchester City, dat de afgelopen dagen werd uitgeschakeld in de FA Cup en de Champions League, klimt door de overwinning naar de tweede plaats. Koploper Chelsea heeft weliswaar zes punten meer, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld.