[Bundesliga] Stevens debuteert bij Stuttgart met gelijkspel

Huub Stevens heeft in zijn eerste wedstrijd als trainer van VfB Stuttgart een gelijkspel uit het vuur gesleept. De uitwedstrijd tegen Werder Bremen eindigde zaterdag in 1-1. Stevens werd een week geleden bij de nummer vijftien van de Bundesliga aangesteld als opvolger van de ontslagen Thomas Schneider.

Stuttgart, dat al tien wedstrijden op rij niet meer wist te winnen, had lange tijd zicht op meer dan een punt. Georg Niedermeier zette de ploeg van Stevens in de 55e minuut op voorsprong. Pas tien minuten voor tijd maakte Aaron Hunt gelijk. Bovendien miste Martin Harnik bij een 0-0 stand namens Stuttgart een penalty.

Met 21 punten uit 25 wedstrijden staat Stuttgart drie punten boven hekkensluiter Eintracht Braunschweig, dat thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen VfL Wolfsburg. Concurrenten Hamburger SV, SC Freiburg en FC Nürnberg komen zondag pas in actie.

Borussia Dortmund gaf Bayern München opnieuw een zetje in de rug. De nummer twee van de Bundesliga verloor op eigen veld verrassend met 2-1 van Borussia Mönchengladbach. Als Bayern zaterdagavond thuis wint van Bayer Leverkusen is het gat met de nummer twee al 23 punten. In theorie zou de ploeg van Arjen Robben dan volgend weekeinde al kampioen kunnen worden.

Jos Luhukay verloor met Hertha BSC thuis met 3-0 van Hannover 96. FSV Mainz won de uitwedstrijd tegen TSG Hoffenheim met 4-2.