[Bundesliga] Bayern wint van Leverkusen en nadert nieuwe titel

Bayern München komt steeds dichter bij titelprolongatie in Duitsland. De Rekordmeister won zaterdag met 2-1 van nummer vier Bayer Leverkusen door doelpunten van Mario Mandzukic vlak voor, en Bastian Schweinsteiger vlak na rust. De tegentreffer van Stefan Kiessling viel pas in blessuretijd. Arjen Robben kreeg een basisplaats van Pep Guardiola, maar moest na 66 minuten plaatsmaken voor Franck Ribéry.

De strijd in de Bundesliga is al enige tijd beslist, maar de vraag wanneer Bayern de 24e landstitel binnenharkt wordt ook weldra beslist. De voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund is nu 23 punten met nog negen duels te spelen. Volgende week kan Bayern in theorie al kampioen worden, maar dan moeten Dortmund en nummer drie Schalke 04 wel punten laten liggen. Als dat niet gebeurt krijgt Bayern een paar dagen later een nieuwe kans.