[PL] Aston Villa is te sterk voor Chelsea

Chelsea bleek vanavond niet in staat om Aston Villa te verschalken. Het werd 1-0 voor Aston Villa. De eerste helft kwam moeizaam op gang. Aston Villa, dat aantrad met Karim El Ahmadi, Ron Vlaar en Leandro Bacuna als basisspelers, was desalniettemin de gevaarlijkste ploeg. Christian Benteke vergat zijn vizier op scherp te zetten. Hij had drie goede mogelijkheden.

Vlak voor de rust had Chelsea de grootste kans op de openingstreffer. Nemanja Matic leek de 0-1 te maken door te profiteren van een chaotische situatie in het strafschopgebied. Hij schoot de bal onhoudbaar binnen voor Aston Villa-doelman Guzan, maar werd teruggefloten voor hands. Een terechte beslissing.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft had Benteke de ideale mogelijkheid om de score te openen. De spits kreeg de bal in het strafschopgebied op een presenteerblaadje aangeboden. Bacuna leek een assist op zijn naam te zetten, maar Benteke slaagde erin om de bal mis te schieten.

Vijf minuten later stond Chelsea plots met tien man. Willian beging een lichte overtreding op Fabian Delph, maar dat was genoeg om zijn tweede gele kaart in ontvangst te nemen. De rode kaart ging gepaard met een hoop kritiek van Chelsea-trainer José Mourinho op de arbitrage. In de 82ste minuut maakte Delph het verhaal voor Chelsea extra zuur. De middenvelder schoot over grond snoeihard binnen. Daarmee was de buit voor Aston Villa binnen. Chelsea blijft op 66 punten staan en moet vrezen dat de concurrentie inloopt.