Velthuizen baalt als een stekker

Piet Velthuizen kan er met zijn verstand niet bij dat hij tegen PSV voor een cruciale blunder zorgde. Zijn club Vitesse verloor met 1-2 van PSV en liet daardoor een kans liggen om hogerop te komen in de Eredivisie. De Arnhemmers deden aanvankelijk mee om de titel, maar hebben in de loop der tijd te veel punten verloren.

Dat Velthuizen in de fout ging bij de openingstreffer van Jurgen Locadia verbaasde hemzelf. "Ik weet zelf ook niet precies wat er gebeurde. Ik wilde de bal wegtrappen, maar raakte hem volgens mij eerst met rechts. Daarbij ging hij van mijn voet weg", vertelt hij aan FOX Sports.

"Ik moet gewoon de voetballende oplossing kunnen vinden op zo'n moment. Dat kan ik ook als geen ander. Maar het ging mis."

Het was voor de doelman lastig om door te voetballen. "Dan is het eigenlijk onmenselijk, want ik zou me het liefst onder de grasmat willen verstoppen. Maar dat kan niet, want ik ben een prof, een man met ballen. Ik moet mijn team dan juist helpen. Gelukkig heb ik al wat ervaring en weet ik hoe dat moet."