Labyad: "Zielig dat PSV-fans me uitfloten"

Zakaria Labyad vertrok twee jaar terug bij PSV. De Eindhovense fans zijn dat nog niet vergeten, zo lieten ze zaterdagavond merken bij het duel met Vitesse.

PSV ging zaterdag op bezoek bij Vitesse en Labyad kreeg in balbezit de nodige fluitconcerten vanuit het uitvak te horen. "Ik vind het zielig. Maar als ik een slechte voetballer was, hadden ze dat niet gedaan", reageert de Marokkaan volgens het ANP. Ondanks een fraai doelpunt kon Labyad niet voorkomen dat de Arnhemmers met 1-2 verloren.

Labyad heeft zich naar eigen zeggen niet aan het gefluit geërgerd. "Ik hou daar van, dat fluiten maakt me sterker. Ik heb wel eens harder gefluit gehoord toen ik nog bij PSV speelde. Ik heb toen mijn beste wedstrijden gespeeld. En dit was inderdaad ook mijn beste voor Vitesse. Ik had deze wedstrijd zó graag willen winnen."

Door de nederlaag van zaterdagavond staat Vitesse nog maar twee punten voor PSV. FC Twente krijgt bovendien de kans om de Arnhemmers op doelsaldo voorbij te gaan. Bij winst op AZ hebben de Tukkers 52 punten, evenveel als Vitesse.

Koploper Ajax krijgt bovendien de kans om verder uit te lopen. De Amsterdammers gaan om 16.30 uur op bezoek bij NAC Breda. Een zege zou betekenen dat Ajax al negen punten los staat van de concurrentie.