Mourinho woedend op arbiter Foy

Chelsea ging zaterdag verrassend met 1-0 onderuit bij Aston Villa. Manager José Mourinho reageerde zijn frustraties af op scheidsrechter Chris Foy.

Chelsea eindigde de wedstrijd met negen spelers. Foy stuurde namelijk Willian (tweemaal geel) en Ramires van het veld. Bovendien moest Mourinho het laatste deel van de wedstrijd vanaf de tribunes bekijken. "We zijn zeer zeer ongelukkig om weer een optreden als dit van een arbiter te moeten meemaken", reageerde de Portugees.

"Dit kun je niet een fout van de scheidsrechter noemen, want we hebben het over een optreden van minuut één tot en met minuut 94." Chelsea verloor door een doelpunt van Fabian Delph. Met 66 punten uit dertig speelronden staan The Blues in de Premier League nog wel bovenaan.

De concurrentie krijgt zondag echter de kans om drie punten in te lopen. Liverpool kan op vier punten van Chelsea komen te staan als op Old Trafford wordt gewonnen van Manchester United. The Reds hebben daarna ook nog een duel tegoed ten opzichte van Chelsea. Hetzelfde verhaal geldt voor nummer vier Arsenal, dat zondag de kraker tegen Tottenham Hotspur (uit) speelt.

In tegenstelling tot de ploeg van Mourinho pakte Manchester City zaterdag wel drie punten. Ondanks een vroege rode kaart voor Vincent Kompany werd Hull City met 0-2 verslagen. The Citizens hebben zes punten minder dan Chelsea, maar de huidige koploper speelde al drie wedstrijden meer dan het team van Manuel Pellegrini.