[PL] Liverpool laat Man United op Old Trafford kansloos

Liverpool heeft de derby tegen Manchester United zondag gemakkelijk gewonnen. Op Old Trafford werd het door twee rake strafschoppen van Steven Gerrard en een treffer van Luis Suarez 3-0 voor de uitploeg. Gerrard miste ook nog een penalty, terwijl United-verdediger Nemanja Vidic na 77 minuten met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

De Serviër kreeg voor de vierde keer in een wedstrijd tegen Liverpool een rode kaart voorgehouden. Zijn ploeggenoot Robin van Persie speelde de negentig minuten wel uit.

Liverpool gaat zich langzamerhand serieus bemoeien met de titelstrijd in de Premier League. De ploeg van Brendan Rodgers heeft vier punten minder dan koploper Chelsea, maar heeft nog een duel tegoed. Manchester City staat op zes punten van Chelsea, maar heeft liefst drie duels minder gespeeld. Ook Arsenal maakt nog kans op de titel.

De druk op de schouders van United-trainer David Moyes wordt alsmaar groter. Zijn team staat zevende in de Premier League op elf punten van plek vier, die recht geeft op Champions League-voetbal. Bovendien staat United op de rand van uitschakeling in het miljoenenbal. Woensdag moet het op Old Trafford een 2-0 achterstand goedmaken tegen Olympiakos.