[PL] Arsenal wint Noord-Londense derby tegen Spurs

Arsenal blijft in de Premier League meedoen in de top. De equipe van Arsène Wenger versloeg rivaal Tottenham Hotspur zondag op White Hart Lane met 1-0. Tomas Rosicky werd met een treffer in de tweede minuut matchwinner van de Noord-Londense derby.

Onder anderen Emmanuel Adebayor kreeg een goede kans om zijn oude ploeg pijn te doen en Spurs op gelijke hoogte te brengen, maar de spits uit Togo mistte de goal. Bij Tottenham begonnen oud-Ajacieden Jan Vertonghen en Christian Eriksen in de basis. De Deen werd na 82 minuten gewisseld, de Belg maakte de wedstrijd af. Oud-Twente-aanvaller Nacer Chadli kwam na 69 minuten binnen de lijnen.

Arsenal staat met 62 punten gedeeld tweede met Liverpool, op vier punten van koploper Chelsea. De ploeg van Jose Mourinho heeft wel een duel meer gespeeld. Manchester City heeft zestig punten, maar nog drie wedstrijden achter de hand.

De Spurs kenden een beroerde week. Vorig weekeinde werd de ploeg met 4-0 vernederd door Chelsea, waarna Benfica donderdag in Londen met 3-1 te sterk was in de Europa League. De ploeg van Tim Sherwood staat vijfde in de Premier League, op negen punten van Arsenal.