Koeman: "Ik ga penalty's zelf nemen"

Ronald Koeman was gelukkig met de winst van Feyenoord op sc Heerenveen (2-0). De trainer van de Rotterdammers zag weer een strafschop gemist worden. Een kwartier voor tijd miste Tonny Vilhena een strafschop.

De jonge middenvelder werd eerder dit seizoen nog tot nieuwe penaltynemer aangewezen nadat topscorer en voormalig captain Graziano Pellè drie keer had gemist vanaf elf meter. Koeman heeft een ludieke oplossing voor het penaltyprobleem bij Feyenoord.

"Ik denk dat ik ze zelf maar ga nemen", zei de coach van de Rotterdammers met een knipoog tegen FOX Sports. Koeman stond in het verleden bekend als een penaltyspecialist van onder meer het Nederlands elftal en FC Barcelona.

De oud-international vond dat Feyenoord zich goed herpakte na een matige eerste helft. "Voor rust was het tempoloos. We wachtten steeds zo lang in de opbouw dat Heerenveen zich telkens weer kon organiseren. De tweede helft ging dat veel beter. Het tempo was hoog, we zetten snel druk en daardoor wonnen we uiteindelijk vrij gemakkelijk. Eigenlijk had de score wel hoger kunnen uitvallen", aldus Koeman.

Ruud Vormer en Lex Immers wisten het net te vinden voor Feyenoord. Koeman sprak de spelers stevig toe in de rust. "De trainer heeft in de pauze een preekie gegeven", zei doelpuntenmaker Immers. "Hij zei dat als we zo door zouden gaan, het 0-0 zou blijven."

"In de tweede helft ging het uiteindelijk een stuk beter. De trainer wil ons laten voelen dat de tweede plaats nog binnen handbereik is", aldus de Hagenaar. Feyenoord komt door de overwinning weer op de vierde plaats. Het gat met FC Twente en Vitesse is één punt.