Sabella: "Niemand weet waar Messi's grens ligt"

Ook in een seizoen waarin hij geteisterd wordt door blessureleed breekt Lionel Messi records. Alejandro Sabella hoopt dat de Argentijn zijn huidige vorm meeneemt naar het WK. De bondscoach van Argentinië zag zijn kleine landgenoot zondag drie doelpunten maken tijdens de 7-0 oorwassing die FC Barcelona gaf aan Osasuna. Dankzij die hattrick brak Messi het clubrecord van Paulino Alcántara en mag hij zich alltime clubtopscorer noemen.

Sabella verbaast zich nog steeds over de kwaliteiten van zijn sterspeler bij de nationale ploeg. "Iedere keer denk je dat het onmogelijk is voor Messi om zich te verbeteren, maar dat is precies wat hij blijft doen. Niemand weet waar de grens van Messi ligt", zo vertelde hij aan Goal.

Dit seizoen keeg Messi voor het eerst in zijn loopbaan te maken met kritiek op zijn spel. Nadat hij hersteld was van blessureleed leek de technisch begaafde dribbelaar moeite te hebben om zijn oude vorm weer op te pakken.

Volgens Sabella behoort die vormdip inmiddels tot het verleden. "Zijn blessure heeft invloed gehad op zijn spel", aldus de 59-jarige keuzeheer. "Daardoor heeft hij een slechte voorbereiding meegemaakt. Maar nu is hij weer volledig fit, en speelt hij weer de pannen van het dak. Dat heeft hij ook tegen Manchester City weer laten zien."

Bij de nationale ploeg heeft Messi nog niet kunnen brengen wat hij Barcelona bijna wekelijks brengt. Sabella denkt de oplossing in pacht te hebben, en voorspelt een mooie zomer met een hoofdrol voor La Pulga op het WK.

"Messi heeft een bepaalde vrijheid nodig in het veld. Je kunt hem wel vertellen dat hij het team moet helpen bij balverlies, maar dit werkt slechts tot op zekere hoogte. Het is veel belangrijker dat hij zich fris voelt wanneer zijn teamgenoten hem de bal bezorgen."