Pechstein meldt zich af voor WK allround

Claudia Pechstein doet komend weekeinde niet mee aan het WK allround in Heerenveen. De 42-jarige Duitse maakt zich zorgen over haar toekomst en kan zich daarom niet voldoende concentreren. Pechstein werd in 2000 wereldkampioene allround en stond in totaal elf keer op podium.

Pechstein wil graag nog een paar jaar doorgaan met schaatsen, maar is de laatste tijd aan het piekeren geslagen. "De laatste twee keer dat ik een 3000 meter reed, kon ik mijn ene been nauwelijks voor het andere zetten zonder na te denken over hoe het nu eigenlijk verder moet", meldt ze op haar persoonlijke website.

Voor Pechtstein is nog totaal onduidelijk bij welke trainingsgroep ze zich volgend seizoen kan aansluiten. "Met wie zal ik trainen? Waar zal ik trainen?", vraagt ze zich af. "Heeft de bond voldoende geld om professionele voorwaarden te bieden? In de huidige situatie is het zelfs voor mij onmogelijk om mijn beste prestaties te leveren."

De afmelding van Pechstein is een nieuwe aderlating voor het toernooi. Zaterdag liet Martina Sablikova al weten het WK te laten schieten. Bij de mannen is regerend kampioen Sven Kramer niet van de partij.