Van Vossen nieuwe coach Fortuna Sittard

Peter van Vossen wordt na dit seizoen hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De voormalig Oranje-international volgt Wil Boessen op in Zuid-Limburg. Boessen vertrekt na dit seizoen bij de huidige nummer veertien in de Jupiler League. Van Vossen begint vanaf komende zomer aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De 31-voudig international tekent een contract voor twee seizoenen bij Fortuna Sittard.

"Afgelopen jaar heb ik mijn trainersdiploma gehaald", verklaart Van Vossen tegenover Voetbal International. "Ik heb stage bij Fortuna gelopen en zo een heel goed beeld gekregen van de club. Ze hebben op financieel gebied een aantal heel zware jaren achter de rug en ze staan nu voor de wederopbouw."

"Het is een roemruchte voetbalclub met een heel grote en rijke historie. Het is mooi dat ik mee kan helpen iets van die glorie terug te krijgen", aldus Van Vossen, die in het verleden als assistent-coach werkzaam was voor AGOVV Apeldoorn, RBC Roosendaal en Almere City. 

Robert van der Weert en Jeffrey Kooistra gaan de oud-speler van onder meer Ajax, Feyenoord, Anderlecht en Glasgow Rangers assisteren. Van Vossen veroverde in zijn actieve loopbaan twee landstitels met Ajax en eentje met Feyenoord. Met de Amsterdammers won de voormalig buitenspeler in 1995 de Champions League.  Voor Oranje was hij actief op het WK in 1994 en het EK in 2000.

"Wij zijn zeer verheugd dat we een trainer met een dergelijke naam en statuur hebben kunnen aantrekken", zei Fortuna Sittard-directeur Martin Masset. "Peter is een trainer met een duidelijke visie en speelstijl die mede door zijn achtergrond als topspeler voetballers daadwerkelijk beter kan maken."