[JL] Willem II geeft zege uit handen bij Jong PSV

Willem II heeft maandag verzuimd de koppositie in de Eerste Divisie weer over te nemen. Op bezoek bij Jong PSV gaf het een 2-0 voorsprong uit handen en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. De Tilburgers blijven nu tweede met 58 punten uit 31 duels. FC Dordrecht heeft een punt meer. Jong PSV staat zesde.

Willem II was aanvankelijk de bovenliggende partij en kwam na dertien minuten terecht op voorsprong via Ruud Boymans. Vier minuten na rust verdubbelde Terrell Ondaan de marge, maar Jong PSV kwam steeds beter in de wedstrijd.

Joshua Brenet liet het publiek in het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven in de 89e minuut geloven in een stuntje. In de resterende speeltijd zette Jong PSV veel druk op het Tilburgse doel en uiteindelijk leverde dat resultaat op. Alex Schalk scoorde de gelijkmaker.

Jong FC Twente won ondertussen in eigen huis met 1-0 van FC Eindhoven. Krisztopher Vida maakte al in de achtste minuut het verschil voor de Tukkers. Eindhoven zakt naar de zevende plaats met evenveel punten als Jong PSV, maar een minder doelsaldo. Jong FC Twente blijft zeventiende.