Mollema en Nordhaug kopmannen voor Milaan-San Remo

Belkin zal aanstaande zondag starten met twee kopmannen: Lars Petter Nordhaug en Bauke Mollema. Mollema zal Milaan-San Remo voor de eerste keer rijden. Oorspronkelijk zouden ook Robert Gesink en Lars Boom de wedstrijd rijden, maar zij zijn door problemen met de urinewegen (Gesink) en een elleboogbreuk (Boom) er niet bij. 

Belkin twijfelde nog om Moreno Hofland toch op te stellen, die schitterde in Parijs-Nice met een ritoverwinning. Ploegleider Verhoeven: "Uiteindelijk hebben we besloten om toch vast te houden aan ons plan om Hofland vooral uit te spelen in Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem.” Deze twee koersen worden op 26 en 30 maart verreden. 

Focus van de ploeg zal zijn om te proberen met een groepje weg te komen. Omdat de koersorganisatie de beklimming van de Pompeiana aan het parcours toevoegde, besloot Mollema de klassieker te rijden, die vooral als een sprinterswedstrijd bekend staat. Ondanks dat de organisatie die koerswijziging nu teruggedraaid heeft, ziet Verhoeven toch kansen: "We gaan ervan uit dat er toch een klein groepje weg kan rijden voorbij de Cipressa en Poggio. We weten dat Bauke dan nog een goede sprint in zijn benen heeft en kort kan eindigen."

Naast Mollema en Nordhaug zal de ploeg voor Milaan-San Remo bestaan uit Jos van Emden, Jonathan Hivert, Rick Flens, Tom Leezer, Maarten Tjallingii en Robert Wagner.