Villas-Boas nieuwe trainer Zenit Sint-Petersburg

André Villas-Boas is de nieuwe trainer van Zenit Sint-Petersburg. Dat heeft de Russische club dinsdag gemeld. De Portugees volgt de vorige week ontslagen Luciano Spalletti op. Villas-Boas tekent een contract voor twee jaar en wordt donderdag gepresenteerd.

De aanstelling van Villas-Boas betekent dat Dick Advocaat niet terugkeert in Noord-Rusland. De huidige AZ-coach kende tussen 2006 en 2009 een succesvol dienstverband bij Zenit en is nog erg geliefd onder de fans. Peter Bosz van Vitesse werd ook gepolst.

Spalletti moest het veld ruimen na de teleurstellende prestaties van de laatste maanden. In elf duels won de ploeg slechts een keer, waardoor een riante uitgangspositie in de competitie uit handen werd gegeven. Bovendien dreigt na de 4-2 nederlaag thuis tegen Borussia Dortmund ook uitschakeling in de achtste finales van de Champions League.

Villas-Boas maakte naam als trainer van FC Porto, maar kende vervolgens twee teleurstellende avonturen bij Chelsea en Tottenham Hotspur. Door laatstgenoemde club werd hij in december op straat gezet.