Guardiola: "Ik kon mijn team niet meer bereiken"

Voormalig trainer van FC Barcelona Pep Guardiola is bij de club vertrokken vanwege motivatieproblemen. Dit meldde hij in een gesprek met zijn sponsor in Audi Annual Report. Het is de eerste keer dat de huidige trainer van FC Bayern spreekt over zijn vertrek bij FC Barcalona.

Nadat Guardiola in 2008 aantrad bij FC Barcelona, volgde een indrukwekkende zegereeks. Met veertien prijzen in slechts vier jaar heeft de trainer het beste resultaat in de historie van de club geboekt. "Het werd steeds moeilijker om mij en het team te motiveren", zei Guardiola. "Als je je team niet meer kan motiveren, weet je dat het moment is om te vertrekken. Ik had het gevoel dat ik mijn team niet meer kon bereiken. We incasseerden een onnodige goal tegen Chelsea, hoewel we de betere partij waren. Plotseling lagen we eruit." Guardiola refereert aan de halve finale in de Champions League in 2012.

Met zijn huidige team FC Bayern presteert Guardiola niet veel slechter. In dit seizoen werden tot nu toe 23 van de 25 gespeelde wedstrijden gewonnen, de overige twee werden gelijkgespeeld. Ook in de Champions League en de DFB-Pokal staat FC Bayern in respectievelijk de kwartfinale en de halve finale.