Samenvattingen Eredivisie blijven bij de NOS

De samenvattingen van de Eredivisie blijven de komende drie seizoenen te zien bij de NOS. Dat heeft de omroep zelf bekendgemaakt. De NOS zendt sinds 2008 de samenvattingen weer uit nadat de beelden lange tijd bij de commerciële zenders beland waren.

Frank Rutten, baas van Eredivisie Media & Marketing (EMM): "De eredivisie en de NOS hebben een langdurige en prettige relatie met elkaar en die zetten we met plezier de komende drie jaar voort. Voor de fans schept dit een duidelijk aanbod: voor alle livewedstrijden kan men terecht bij Fox Sports Eredivisie en voor de samenvattingen bij de NOS. We vertrouwen erop dat de fans deze combinatie zullen waarderen."

Jan de Jong, algemeen directeur NOS, reageert enthousiast op het nieuws. "Het is mooi om te merken dat iedereen het een goed idee vindt dat de samenvattingen van de Eeredivisie bij de NOS blijven. De kijkers, maar ook heel EMM inclusief de clubs en de Eredivisie."

De NOS zou ongeveer twintig miljoen euro per jaar betalen voor de samenvattingen. Dit bod was naar verluidt bijna twee keer zoveel als het bod van RTL en SBS. De NOS haalde eerder ook al de rechten binnen voor de kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal. Dit houdt zeer waarschijnlijk in dat de NOS de Champions League moet laten gaan. Het huidige contract voor de Champions League loopt nog één seizoen door.

FOX had ook de optie om de samenvattingen zelf uit te zenden op hun open kanaal. De kijker weet het open kanaal van FOX echter nog niet te vinden.