Strafvermindering voor manager Pardew

De schorsing van Newcastle United-manager Alan Pardew is teruggebracht tot drie duels. De Engelse voetbalbond schorste Pardew eerder voor zeven wedstrijden. Pardew ging begin deze maand in de fout in een competitiewedstrijd tegen Hull City. Bij een opstootje aan de zijlijn gaf de coach van Newcastle United Hull City-speler David Meyler een kopstoot.

Pardew ging diep door het stof en liet al snel weten niet in beroep te gaan tegen het strafvoorstel van de Engelse voetbalbond (FA). "Ik heb enorm veel spijt. Het gebeurde in het heetst van de strijd", zei de coach van The Magpies tegen Engelse media. "Ik wilde hem wegduwen met mijn hoofd, maar dat had ik natuurlijk niet moeten doen. Het was niet agressief bedoeld, maar ja, ik bewoog mijn hoofd naar hem toe."

"Dat kan gewoon niet. Het valt niet goed te praten", aldus Pardew. De FA heeft de straf van zeven wedstrijden alsnog verlaagd. De Engelse voetbalbond deed dat omdat om Newcastle United de manager al een boete gaf van 100.000 pond. Pardew moest de FA ook nog eens 60.000 pond betalen.

Het totaalbedrag dat Pardew betaalt voor de kopstoot bedraagt daardoor omgerekend 192.000 euro. De FA besloot vier duels van de schorsing af te halen. Pardew ontbrak vorige week in de uitwedstrijd tegen Fulham (1-0 verlies) en mist na de strafvermindering nog de duels met Crystal Palace (thuis) en Southampton (uit).