Lurling denkt nog niet aan stoppen

Anthony Lurling mag dan tot het einde van het seizoen zijn uitgeschakeld, hij denkt nog niet aan het einde van zijn carrière.

De aanvaller stapte halverwege het seizoen over van NAC Breda naar sc Heerenveen. In Breda had hij zichzelf na een conflict met trainer Nebojsa Gudelj onmogelijk gemaakt. Door een meniscusblessure moet hij een opmars nu uit het hoofd zetten.

"Heel zuur dat me dat uitgerekend nu gebeurt", zegt Lurling op de officiële website van Heerenveen. "Niet dat dit een zware blessure is, maar het moment is uiterst ongelukkig. Voor ik weer fit ben zit het seizoen er op."

De 36-jarige aanvaller onderging vorige week een operatie. Nu is het nog slechts een kwestie van rustig herstellen. Iets waar hij moeite mee heeft. "Dat is niets voor mij. Ik lig wat op de bank, kijk een film en lees een boek, dat verveelt snel."

Lurling tast nog steeds in het duister over de reden waarom hij klachten aan zijn meniscus heeft. "Ik heb de film honderd keer teruggespeeld, maar er is voor mijn gevoel niet echt een moment of actie geweest dat het mis is gegaan. Het is gewoon pech."


"Ik had me deze periode graag willen bewijzen, maar dat kan nu niet. Dat is echter niet mijn eerste zorg. Ik heb geleerd me niet druk te maken over zaken die ik niet kan beïnvloeden. Het belangrijkste is dat ik weer fit wordt, want ik wil absoluut nog een jaar spelen. Op deze manier mijn carrière afsluiten is geen optie."