FA beboet gokkende speler van Newcastle United

Dan Gosling moet van de Engelse voetbalbond (FA) een boete van ruim 35.000 euro betalen, omdat hij de gokregels heeft overtreden. De wetgeving in Engeland bepaalt dat voetballers op geen enkele wedstrijd weddenschappen mogen plaatsen. Op welke duels Gosling heeft gewed, is niet bekend. Volgens zijn moeder gaat het echter niet om wedstrijden van zijn eigen club.

"Hij heeft toegegeven dat hij iets stoms heeft gedaan, en dat hij vooral uit verveling ging gokken", aldus moeder Gosling volgens Sky Sports. De speler van Newcastle United zou gegokt hebben in een periode waarin hij met een zware knieblessure kampte.

Woensdag kwam de FA met een statement naar buiten, waaruit blijkt dat Gosling in een persoonlijk verhoor zijn fouten heeft erkend. "Ik kwam er pas een paar dagen geleden achter. Ik vind het heel sneu voor Dan", aldus zijn moeder. "Hij heeft nooit ingezet op wedstrijden van zijn eigen club, dus dat is positief. Het waren gewoon kleine weddenschappen."

Dan Gosling (24) kreeg in februari 2009 veel bekendheid toen hij in een bekerwedstrijd tegen Liverpool in de 118de minuut van de verlenging het winnende doelpunt maakte voor Everton. Het doelpunt werd door miljoenen televisiekijkers gemist, omdat ITV blunderde en net een reclameblok had gestart toen Gosling scoorde.