'Van Persie was als dynamiet'

De Engelse media zijn na de zege op Olympiakos lovend over Robin van Persie. De Nederlandse spits leidde Manchester United woensdag met drie goals naar de kwartfinale van de Champions League. "Van Persie was als dynamiet, zijn derde en meest belangrijke hattrick voor United", schrijft Daily Star.

"Van Persie koos zeker een goed moment om ons te herinneren aan zijn gave", stelt The Guardian, daarmee verwijzend naar de matige prestaties van de club. Volgens de kranten hielp de Oranje-international zijn coach David Moyes weer wat steviger in het zadel. "Door Van Persies fantastische treble stopte Moyes met beven over zijn toekomst", aldus Daily Star.

Naast Van Persie is er ook veel waardering voor doelman David de Gea en routinier Ryan Giggs. "Van Persie was de doelpuntenheld, maar Moyes is ook veel dank verschuldigd aan De Gea", oordeelde de BBC.

United versloeg de Grieken met 3-2 over twee duels. Van Persie moest kort voor tijd naar de kant met een knieblessure. Hij ondergaat donderdag een scan.