Totti zet deur naar WK open

Francesco Totti mag dan reeds 37 jaar zijn, de aanvaller hoopt nog altijd dat hij mee mag naar het WK in Brazilië. Bondscoach Cesare Prandelli liet eerder in het seizoen al weten dat hij Totti beschouwt als een kandidaat voor La Squadra Azzurra.

Het gaat er echter om of Totti aan het einde van dit seizoen nog fit genoeg is om een zwaar toernooi als het WK te spelen. Totti laat weten dat hij in elk geval open staat voor een uitnodiging. "Als Prandelli me belt, dan zou ik daar erg trots op zijn. En ook erg blij, want een WK in Brazilië zal ik nooit meer meemaken", aldus de aanvoerder van AS Roma tegen Sky Italia.

"Maar ik heb zelf ook altijd gezegd dat we moeten kijken hoe ik me tegen die tijd fysiek voel. Het gaat er echt om of ik fit ben of niet. Dat is het belangrijkste", aldus de 37-jarige veteraan.

Totti werd in 2006 wereldkampioen met Italië in Duitsland. De spits denkt dat de huidige ploeg ook hoge ogen kan gooien, al lijkt het elftal in geen velden of wegen op de succesformatie uit 2006. "Ik hoop dat ze in elk geval de finale kunnen bereiken. Ze hebben het vermogen er in elk geval wel voor."

Tot slot brak Totti ook nog een lans voor Roma-ploeggenoten Mattia Destro en Alessandro Florenzi. "Ik zou die twee zeker meenemen. Voor de groep zijn het goede jongens en zij kunnen het verschil maken. Maar het is niet aan mij om dat te beslissen."