CL-winst zeer lucratief voor spelers PSG

Paris Saint-Germain wordt gezien als een outsider voor de Champions League-titel. De spelers zullen misschien een stap extra zetten vanwege een enorme bonus. De spelers van Paris Saint-Germain, onder wie Gregory van der Wiel, kunnen ieder één miljoen euro tegemoet zien als ze de Champions League winnen.

Dat is bijvoorbeeld twee ton meer dan Bayern München vorig seizoen uitkeerde aan de spelers. Bij Der Rekordmeister ontvingen de spelers tot maximaal acht ton voor de Champions League-winst, Duitse beker én Duitse titel.

Met de bonus van één miljoen euro zorgt PSG voor een unicum. De recordhoogte van de winstpremie hebben de spelers volgens L 'Equipe te danken aan sterspeler en topscorer Zlatan Ibrahimovic. De Zweed voerde namens de selectie de onderhandelingen met de clubleiding van de steenrijke Franse club, in handen van eigenaren uit Qatar.

PSG verzekerde zich vorige week van een plek in de kwartfinale van de Champions League. De Parijzenaars rekenden in achtste finale zonder moeite af met Bayer Leverkusen (0-4 en 2-1). Vorig seizoen eindigde het Champions League-avontuur voor PSG in de kwartfinale. Toen was FC Barcelona over twee duels op basis van uitdoelpunten te sterk (2-2, 1-1).

In de Ligue 1 is PSG op weg naar een tweede landstitel op rij. De ploeg van coach Laurent Blanc staat na 29 wedstrijden acht punten voor op achtervolger AS Monaco. De goede resultaten van dit seizoen vallen samen met de topvorm van Ibrahimovic. De spits scoorde deze jaargang al 25 keer in Frankrijk en tien keer in de Champions League.