Koevermans: "Best goede speler geweest"

Danny Koevermans besloot donderdag een punt achter zijn loopbaan te zetten. De spits tekende in januari bij FC Utrecht, maar kampt met fysieke ongemakken. Koevermans (35) kwam na zijn overstap naar FC Utrecht tot 29 minuten in de hoofdmacht.

De spits kijkt terug op een geslaagde loopbaan. Die begon pas toen de Schiedammer op 22-jarige leeftijd voor Sparta Rotterdam debuteerde. Koevermans staat bekend als de postbode die Oranje haalde.

"Dat stempel heb ik ja, ik weet het", vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. Koevermans speelde vier interlands en scoorde één keer. "Zelf was ik ook wel verbaasd over mijn uitverkiezing, tot Sparta me vroeg had ik nooit over een profcarrière nagedacht, laat staan aan Oranje. Maar nu zeg ik zonder arrogant te zijn dat iemand zulke dingen niet bereikt als je er niks van kunt."

"Ik heb altijd tegen vooroordelen op moeten voetballen. De jongens voor mij, Ruud van Nistelrooy en Klaas-Jan Huntelaar, konden ongetwijfeld beter voetballen, maar bij een spits gaat het vooral om goals maken. En dat deed ik, overal waar ik voetbalde. Ik heb 195 officiële goals gemaakt, bij Utrecht wilde ik dolgraag de 200 halen. Het mag niet zo zijn."

Koevermans kwam uit voor Sparta, AZ, PSV en FC Toronto. "Ik heb overal gescoord, van de Jupiler League tot de Eredivisie, bij de amateurs tot aan de Major League Soccer en Oranje. Volgens mij heb ik bewezen dat ik best een goede voetballer ben geweest. Statistieken liegen niet", besluit De Koef.