AZ-coach Advocaat hoopte op Benfica

AZ werd vrijdag tijdens de loting voor de kwartfinales van de Europa League aan Benfica gekoppeld en daarmee was trainer Dick Advocaat dik tevreden. "Ik hoopte al op Benfica, eerlijk waar", liet de Hagenaar zich ontvallen over de 'grote traditieclub'. "Ze hebben echt een goede ploeg en een heel mooi stadion met alles erop en eraan", prees Advocaat de Portugese club.

Dat AZ in de kwartfinale van het tweede Europese toernooi staat is buitengewoon, weet Advocaat. "Niemand had verwacht dat we zo ver zouden komen." De blijdschap na de 0-0 donderdag op bezoek bij Anzji Machatsjkala was dan ook groot. "Het is hartstikke leuk om te zien hoe blij de jongens na afloop waren. Hun blijheid straalt ook op ons af. We doen nog in alle competities mee. Dat is geweldig voor AZ, het geeft een enorme boost."

Dat AZ nog in de Europa League, de KNVB-beker en de Eredivisie in actie komt, levert een druk programma op. Toch denkt Advocaat dat de spelersgroep het wel aan kan. "Ik heb niet het gevoel dat ze uitgeperst zijn door het drukke schema." Zondag tegen PEC Zwolle stelt hij dan ook geen B-ploeg op. "Ik vraag zaterdag aan alle basisspelers of ze zich goed voelen. Is dat zo, dan spelen ze gewoon. We gaan er een serieuze wedstrijd van maken."