[JL] Dordrecht pakt in slotfase zege tegen Jong Twente

FC Dordrecht heeft vrijdag geen misstap begaan in de titelstrijd in de Jupiler League. De koploper was thuis met 3-1 te sterk voor Jong FC Twente en breidt de marge op Willem II daardoor uit naar vier punten. De Tilburgers komen dit weekeinde niet in actie, omdat er door de nucleaire top in Den Haag onvoldoende agenten beschikbaar zijn.

Youri Loen schoot Dordrecht in de twintigste minuut aan de leiding, maar na de pauze kwamen de Tukkers, die de zeventiende plaats bezetten, via Kristopher Vida al snel langszij. De wedstrijd leek op een remise af te stevenen, maar in de 85e minuut scoorde Paul Glabon. Genaro Snijders zorgde vier minuten later voor de beslissing.

Jong Ajax boekte zijn vijfde zege op rij en gaat daardoor aan kop in de vierde periode. In Limburg rekende de ploeg van coach Alfons Groenendijk met 1-0 af met Fortuna Sittard. Abdelmalek El Hasnaoui was met een treffer in de 63e minuut de matchwinner.

FC Volendam was in eigen huis Jong PSV de baas. Het werd 3-1 voor de Noord-Hollanders, waar Robert Mühren met twee treffers de grote man was. Ludcinio Marengo maakte in blessuretijd de derde Volendamse treffer. Voor PSV was Menno Koch trefzeker uit een strafschop.

Hekkensluiter Achilles '29 hield voor eigen publiek Sparta op een 1-1 gelijkspel. Robbert Olijfveld opende de score voor de Rotterdammers, Migiel Zeller sleepte een punt uit het vuur voor Achilles. Sparta, dat in de laatste zeven duels slechts twee punten pakte, blijft steken op de veertiende plaats.

VVV-Venlo knokte zich langs FC Oss: 3-2. FC Emmen versloeg thuis FC Eindhoven met 1-0 en Helmond Sport en Telstar kwamen een remise overeen (1-1).