Douglas: "Ik droom nog steeds van Oranje"

Hij lijkt niet in beeld te zijn bij Louis van Gaal, maar heeft het WK nog niet opgegeven; Douglas hoopt op een oproep van de bondscoach. De boomlange verdediger verruilde FC Twente afgelopen zomer voor een avontuur in Rusland, waar hij voor Dinamo Moskou uitkomt. Hij heeft er een basisplaats bemachtigd en hoopt dat zijn goede vorm beloond wordt met deelname aan het WK.

"Ik ben er trots op een Nederlander te zijn", zo liet hij het Algemeen Dagblad optekenen. "Ik droom nog steeds van het Nederlands elftal." Sinds Douglas een Nederlands paspoort bemachtigde werd hij geruime tijd met een debuut voor Oranje in verband gebracht. Hij maakte ook diverse keren deel uit van de voorselectie, maar de laatste schifting overleefde hij nooit.

Daar kan hij wel begrip voor opbrengen. "Dat de bondscoach me in mijn tijd bij FC Twente niet heeft opgeroepen, daar kan ik begrip voor opbrengen. Ik zat niet goed in mijn vel en speelde niet zoals ik kan spelen."

"Nu is het natuurlijk een ander verhaal. Ik ben gretig, speel in een grote competitie, met en tegen grote voetballers. Ik hoop op een kans. Ik heb er altijd al van gedroomd om het WK met Oranje in mijn geboorteland te spelen. We hebben nog even, daar houd ik me aan vast."