Barça kan in El Clásico beschikken over Piqué

FC Barcelona kan zondag tegen Real Madrid beschikken over Gerard Piqué. De centrumverdediger is fit genoeg om te spelen, laten de Catalanen zaterdag weten. Piqué werd vorige week tegen Osasuna vanwege lichte enkelklachten uit voorzorg aan de kant gehouden.

Carles Puyol, die bezig is aan zijn laatste seizoen bij Barça, mist El Clásico vanwege een knieblessure. Waarschijnlijk start Javier Mascherano in Madrid met Piqué in het centrum van de verdediging.

Real Madrid kan vermoedelijk weer beschikken over Karim Benzema. De spits mistte afgelopen dinsdag de Champions League-wedstrijd tegen Schalke 04 (3-1 zege) vanwege een beenblessure, maar lijkt daar voldoende van hersteld te zijn.

Bij een zege van Madrid lijkt Barça uitgeschakeld in de strijd om de landstitel. De Catalanen komen dan op zeven punten achterstand van koploper Madrid. Atlético Madrid, dat drie punten minder heeft dan Real, kan profiteren van het treffen tussen de twee concurrenten. Los Rojiblancos gaat zondag op bezoek bij Real Betis.