Cocu: "Tweede plaats is lang geleden"

Trainer Philip Cocu kan tevreden zijn nu hij met PSV is opgestoomd naar de tweede plek in de Eredivisie. De oefenmeester boekte zaterdagavond met PSV een solide 3-1 overwinning op Roda JC. Het betekende al de achtste overwinning op rij voor de Eindhovenaren.

In plaats van vrees voor het rechter rijtje, doet PSV binnen twee maanden ineens weer helemaal mee om een Champions League-ticket. Ook de landstitel is nog in zicht. "We zijn van ver gekomen en hebben hier met z'n allen hard voor gewerkt.", benadrukte Cocu in gesprek met pers. "Goed om te zien dat we weer even op de tweede plaats staan, dat is lang geleden. We proberen dit zo lang mogelijk vol te houden."

Cocu zag Memphis Depay als een van de uitblinkers tegen Roda. De aanvaller speelde uit voorzorg met een masker maar dat weerhield hem er niet van om constant het doel van de tegenstander op te zoeken.

"Memphis was heel gevaarlijk, hij had veel afwisseling in zijn spel. Voorzetten met links en rechts; steeds was hij dreigend. Alleen een doelpunt ontbrak. Ik kijk alweer uit naar de volgende wedstrijd, dan mag hij die bal er wel in schieten."

Mocht koploper Ajax punten laten liggen tegen FC Twente, dan blijft het verschil met PSV zes punten. Die kans is aannemelijk, omdat de Amsterdammers de laatste twee competitiewedstrijden gelijk speelden. Met nog vijf speelrondes op het programma is de kans dus aanwezig dat PSV in de slotfase van het seizoen met de landstitel aan de haal gaat.