Kaká: "We staan achter Seedorf"

Kaká benadrukt dat de selectie van AC Milan vertrouwen heeft in Clarence Seedorf. De druk op de coach is toegenomen na vier nederlagen op rij.

AC Milan besloot in januari Massimiliano Allegri te ontslaan en Seedorf (37) aan te stellen als nieuwe coach. De ex-speler van de Rossoneri begon redelijk aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, maar de laatste vier wedstrijden gingen verloren. Daarmee staat de teller voor Seedorf op zeven nederlagen in twaalf duels op de bank.

De Italiaanse grootmacht is uitgeschakeld in de Champions League en de Coppa Italia. In de Serie A bezet AC Milan de twaalfde plaats. Het uitzicht op Europees voetbal is nagenoeg verdwenen. De teleurstellende resultaten voeden geruchten dat Seedorf weer plaats moet maken. Voormalig teamgenoot Filippo Inzaghi wordt genoemd als opvolger.

Seedorf en AC Milan nemen het zondagavond op tegen Lazio. Kaká hoopt dat de spelers een signaal kunnen afgeven richting de viervoudig Champions League-winnaar, tussen 2002 en 2012 actief voor de club uit Milaan. Kaká (31) speelde zes jaar samen met zijn huidige trainer van AC Milan.

"Ik kan net als mijn teamgenoten niet gelukkig zijn met de resultaten", zei de Braziliaan tegen Mediaset. "Maar als groep zijn we een eenheid. We proberen uit deze situatie te komen. Dat is aan ons, want wij moeten het doen op het veld. Mijn boodschap aan de fans is dat we samen uit deze moeilijke tijd moeten komen."

"Seedorf wil net als wij naar betere tijden. Maar dit soort periodes horen ook bij het leven. AC Milan blijft altijd een geweldige club. We hebben het niet moeilijk, maar AC Milan wordt weer een grote club. Ik heb ook zeker geen spijt ik teruggekomen ben", aldus de 87-voudig international, die vorig jaar zomer terugkeerde na vier jaar bij Real Madrid.