[PL] Winst voor Spurs en Stoke

Tottenham Hotspur en Stoke City hebben zondag in de Premier League drie punten gepakt. De Spurs wonnen mede dankzij twee doelpunten van Christian Eriksen met 3-2 van Southampton. Stoke boekte in Birmingham een 4-1 uitzege op Aston Villa.

Southampton leek op White Hart Lane op weg naar de overwinning toen Jay Rodriguez en Adam Lallana de bezoekers binnen een halfuur op een 2-0 voorsprong zetten. Goals van Eriksen in de 31e en 46e minuut brachten de wedstrijd echter weer in balans. In de allerlaatste minuut maakte de IJslander Gylfi Sigurdsson er 3-2 van.

Stoke kwam tegen Aston Villa eveneens terug van een achterstand. Na de 1-0 van Christian Benteke zorgden Peter Odemwingie, Peter Crouch, Steven Nzonzi en Geoff Cameron voor de ruime uitzege. Bij de thuisploeg stonden Ron Vlaar en Leandro Bacuna in de basis, Erik Pieters werd bij Stoke twaalf minuten voor tijd gewisseld.