Piqué: "Ronaldo moet niet klagen"

Niemand bij Real Madrid had zondagavond een goed woord over voor scheidsrechter Undiano Mallenco. Gerard Piqué vindt dat onterecht.  "Undiano Mallenco is niet geschikt voor dit soort wedstrijden. We speelden tegen twaalf man. Het is altijd hetzelfde verhaal. Het is alsof ze niet willen dat wij winnen", zei Ronaldo na El Clásico tegenover diverse media.

Real Madrid eindigde de wedstrijd met tien man. Sergio Ramos kreeg rood nadat hij de doorgebroken Neymar vloerde. De strafschop die volgde werd benut door Lionel Messi. De Argentijn benutte in de slotfase nog een strafschop, waardoor de drie punten mee gingen naar Camp Nou.

"Het is heel jammer dat Ronaldo zo veel klaagt over de scheidsrechter na zo'n geweldige wedstrijd", zei Piqué tegenover de aanwezige media in Estadio Santiago Bernabeu. "Maar als hij over iedere beslissing van de scheidsrechter wil discussiëren, de strafschop die Real Madrid kreeg was onterecht", vervolgt Piqué. De Spaanse verdediger doelt op de penalty die Real Madrid tien minuten na rust kreeg toegekend. Ronaldo werd daar vlak buiten het strafschopgebied geraakt en kreeg toch een strafschop.

"Het is niet eerlijk om over de scheidsrechter te praten", besluit Piqué. "Hij heeft geen invloed gehad op het uiteindelijke resultaat." Door de overwinning kruipt Barcelona weer dichter naar Real Madrid toe. De achterstand op de koploper Atlético en Real Madrid bedraagt nog maar een punt.