Rekik: "Mooi om nog bij PSV te blijven"

Karim Rekik ziet een langer verblijf bij PSV wel zitten. De jonge centrale verdediger wordt dit seizoen door de Eindhovenaren gehuurd van Manchester City. Rekik (19) maakte in januari 2012 de overstap vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord naar Manchester City.

Bij de Engelse topclub kwam de Rotterdammer niet voor in de plannen bij de hoofdmacht. City verhuurde Rekik aan Portsmouth en Blackburn Rovers om ervaring op te doen. Dit seizoen komt hij op huurbasis uit voor PSV.

Dit seizoen kwam hij vooralsnog tot 21 competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Rekik dwong met zijn spel bij PSV ook een plaats af in het Nederlands elftal. Begin deze maand maakte de centrale verdediger zijn debuut in de oefeninterland tegen Frankrijk (2-0 nederlaag).

Het is nog niet bekend of City Rekik komende zomer terug wil halen. Bij de steenrijke Engelse club heeft de jongeling met de veel concurrentie te maken voor een plek in de verdediging. "Ik denk wel dat Lescott weggaat. Maar als ze komende zomer dan weer een verdediger halen, zie ik geen reden om na dit seizoen terug naar City te gaan", aldus Rekik tegen NU.nl.

"Het zou hartstikke mooi zijn als ik nog een jaar bij PSV mag blijven. Ik heb het erg naar mijn zin bij PSV. Het is ook goed voor mijn ontwikkeling dat ik hier speel. Doordat ik dit seizoen al zoveel wedstrijden gespeeld heb, ben ik een betere voetballer geworden", vertelt de jonge mandekker.

PSV en City gaan binnenkort in gesprek over de nabije toekomst van Rekik. "Ik denk dat dat in april of mei gaat gebeuren. Het hangt natuurlijk ook af van de defensieve plannen van City voor volgend jaar", besluit Rekik, die eind 2012 tegen Reading zijn debuut maakte in de Premier League. Daarna kwam hij nog in twee League Cup-duels in actie.