Hiddink voor twee jaar bondscoach Oranje

Guus Hiddink heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij de KNVB. De nieuwe bondscoach krijgt assistentie van Danny Blind en Ruud van Nistelrooy. Volgens Voetbal International wordt de nieuwe trainersstaf van het Nederlands elftal later deze week officieel gepresenteerd door de KNVB.

Hiddink wilde ook Jaap Stam aan zijn technische staf toevoegen, maar de oud-verdediger ging daar niet op in. Hij staat namelijk ook in de belangstelling van AC Milan. Hiddink heeft bewust gekozen voor een tweejarig contract, dat dus afloopt na het EK van 2016 in Frankrijk. Afspraken over een eventueel vervolg als technisch directeur bij de KNVB zijn nog niet gemaakt. Het is de bedoeling dat Danny Blind de ervaren trainer opvolgt.

Momenteel zijn de KNVB en Hiddink nog bezig om de technische staf verder compleet te maken. Zo is Frans Hoek in beeld als keeperstrainer, beide partijen zijn nog met elkaar in gesprek. Hoek kan eventueel ook als keeperstrainer van Louis van Gaal mee naar diens nieuwe club.

Ook aan de benoeming van de overige stafleden wordt nog gewerkt. Er moet nog een nieuwe perschef worden aangetrokken, omdat Kees Jansma na het WK in Brazilië afscheid neemt.

Guus Hiddink wederom bondscoach van Oranje (PRO SHOTS/Stanley Gontha)