[PD] Almería grijpt strohalm in doelpuntrijk duel

Het tegen degradatie vechtende Almería heeft maandag een belangrijke zege geboekt in de Primera Division. In eigen huis werd met 4-3 gewonnen van Real Sociedad. De Baskische ploeg strijdt om Europees voetbal. Almería maakte twee keer een achterstand goed en gaf een keer een voorsprong weg voordat Hicham Khaloua in blessuretijd de wedstrijd besliste.

Na 21 minuten kwam Real Sociedad in Almeria op voorsprong toen Carlos Vela een strafschop benutte. Acht minuten later was via Oscar Diaz 1-1 en met die stand werd ook aan de tweede helft beginnen.

Ook in de tweede helft was het weer even wachten voor de toeschouwers tot er gescoord werd. Dertien minuten na de hervatting maakte Imanol Agirretxe de 2-1 voor de ploeg uit San Sebastian, maar Verza zette de wedstrijd op zijn kop. Hij benutte strafschoppen in de 66e en de 71e minuut en gaf de thuisploeg zo zijn eerste voorsprong. Markel Bergara scoorde vijf minuten voor tijd de 3-3 en dat leek de eindstand te worden totdat Khaloua alsnog de drie punten in Almería hield.

In de stand in de Primera División blijft Real Sociedad zesde met 46 punten uit 29 duels. Dat is een punt minder dan nummer vijf Sevilla en een punt meer dan nummer zeven Villarreal. Almería klimt van de negentiende naar de zestiende plaats en staat met 29 punten uit 29 wedstrijden nu een punt boven de gevarenzone.