Mezgec weer ruimschoots de beste in Catalonië

Luka Mezgec heeft dinsdag ook de tweede etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Sloveense sprinter van Giant-Shimano, die maandag al de beste was in de eerste rit, was na 171kilometer ruimschoots de snelste in Girona. Op de streep had hij twee fietslengtes voorsprong op Roberto Ferrari (Lampre-Merida).

Thomas Voeckler was de smaakmaker van de dag. De Fransman van Europcar was de hele dag vooraan te vinden. Eerst reed hij in een kopgroep mee, maar later ging hij alleen op avontuur. Vlak voor de top van het laatste klimmetje, in de laatste tien kilometer, werd hij echter teruggepakt.

In het algemeen klassement verstevigt Mezgec zijn leidende positie. Ook hier is Ferrari de nummer twee, met veertien seconden achterstand op Mezgec. Leigh Howard (Orica-Greenedge), de nummer negen van de tweede rit, staat ook op veertien seconden van Mezgec. De Australiër is de nummer drie in het klassement.

De Ronde van Catalonië trek woensdag de bergen in. Richie Porte (Team Sky) is daar niet meer bij. Hij stapte dinsdag in de regen af. Zondag finisht de etappekoers in Barcelona.