Barcelona mogelijk met 120 miljoen transfermarkt op

Afgelopen zomer werd Neymar al aangetrokken en zoals het er nu naar uitziet kunnen de fans van FC Barcelona ook aankomende zomer weer vuurwerk verwachten. De Catalaanse grootmacht beschikt over de financiële middelen om zich flink uit te leven wanneer de transfermarkt na dit seizoen haar deuren opent.

Volgens voorzitter Josep Bartomeu wordt er alvast een ruim budget gereserveerd voor nieuwe aanwinsten. Ondanks een forse schuldenlast heeft Barcelona nog voldoende te besteden. "Ieder jaar hebben we een EBITDA (Earnings before interest, taxes, depreciation and amortisation, red.) van ongeveer honderdtwintig miljoen euro", legt Bartomeu uit in gesprek met El Periodico.

"Normaal gesproken gebruiken we de helft daarvan voor het bekostigen van transfers, en de andere helft voor het verminderen van onze schuldenlast. Maar het zou kunnen dat we dit jaar het totale bedrag van 120 miljoen aan transfers gaan uitgeven."

Barcelona is voor het nieuwe seizoen op zoek naar een nieuwe doelman en een nieuwe verdediger. Het ligt in de lijn der verwachting dat de komst van Marc-André ter Stegen binnenkort wordt aangekondigd. De talentvolle sluitpost van Borussia Mönchengladbach is naar verluidt al rond met de Catalenen.

Als defensieve versterking heeft Barcelona volgens verschillende berichtgevingen meerdere spelers op het oog. Met name de namen van David Luiz, Jan Vertonghen en Eliaquim Mangala passeren regelmatig de revue in de transferrubrieken.